Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2013 12:30 - Кой погреба вярата ми ????
Автор: tribun Категория: Политика   
Прочетен: 886 Коментари: 0 Гласове:
2



 Идва време ,когато човек прави своята равносметка за това как е живял и какво е постигнал,но пиша тези редове с едно голямо огорчение за това ,че моето поколение ,поколението което свали комунизма, не успя да построи едно демократично общество с пазарна икономика, където българите да получават добри доходи и да останат да работят и живеят. Преди няколко седмици , едни хора от малък град протестираха и искаха своите 310 лева заплата , заплата която аз получавах след завършване на висшето образование  преди 28години, боже господи тези хора не могат да достигнат заплатата ми преди 28 години, за какво са всичките тези приказки за икономически ръст за растеж на доходите и икономиката, ръст на пенсиите и  т.н., какво значи в една държава 15-20 процента да живеят добре, ами останалите какво става с тях, всеки ден слушаме сладки обещания за увеличение на заплати и пенсии, за помощи, добре 24 години народно събрание и правителства работят за благоденствието на народа ни и в крайна сметка какво се получава- тези бедни хорица , не могат да достигнат заплатата ми от преди 28 години.

Ние вярвахме че през 1989 година демокрацията ще направи живота ни по добър, ще бъдем свободни, ние не можехме да допуснем, че тя ще ни донесе много огорчения като инфлация, фалити на банки, пирамидални структури, че цените ще бъдат обвързани с долара и т.н. Ние се надявахме, че тези които избираме да ни управляват, ще работят за благото на държавата ни, но уви те почнаха да преследват корпоративни интереси, да творят закони за тези които си плащат. Тези хора за 24 години успяха да погребат вярата на едно цяло поколение , че един ден ще живеем по добре. За 24 години българските политици се научиха на едно единствено нещо - да говорят много без да казват нищо.Как ,да обясня на тези политици,че тези хора от малкия град въпреки , своя труд те са останали със своите доходи далеч назад във времето на социализма.Малкото умни идеи които се прокрадваха във времето се изгубиха сред водопада от безумни решения.Днес депутатите само поправят закони ,създадени от самите тях,което само по себе си говори за умствения потенциал на народните представители. Самите те не желаят да разберат, че голяма част от народа не може да живее с 200 – 300 лева .

Слушам и гледам ,но не вярвам на думи и обещания,те не могат да прочетат в погледа ми омразата с която ги гледам,защото убиха мечтите ми,те разбиха вярата ,за истинския политик които е готов на всичко за държавата си и народа.Вярата на едно поколение беше погребана завинаги.Днес ,когато отправих поглед назад разбирам ,че ние направихме огромната грешка да допуснем да ни управляват през годините хора за който народа е последна грижа.Искам да кажа на тези политици появяващи се по екраните,дами и господа аз не Ви вярвам,вярата ми във Вас отдавна умря.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tribun
Категория: Политика
Прочетен: 49646
Постинги: 27
Коментари: 8
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930