Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2019 17:12 - Размисли и страсти,или когато едни 30 години ,станат част от живота ти
Автор: tribun Категория: Политика   
Прочетен: 464 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Роден съм по времето на Битълс,домашните краставици и домати и аспирина, ,днес живея във времето на глобалното затопляне и Грета Тунберг,домати и краставици пълни с химикали ,свинско от чужбина и хранителните добавки.Роден с мечтата България да стане 9 милиона,днес плача за да не остане 6 милиона. Всяка държава си определя цели които стават смисъла на цялостната политика на една държава Един историк каза войните не се водят за територия ,а да завладяват населението по тези територии,защото какво е земята когато няма кой да я работи.,След Освобождението Ние сме мечтали да съберем всички българи под един покрив, т.е. имало е цел която обединява всички българи.Социализма се опита да ни обедени в името на една утопия неречена комънизъм.Какво ни обедини след 10 ноември 1989 ,като народ,днес след 30 години преход Нищо!Ние нямаме никаква яснота в преследваните цели.. Всяко едно начинание,всяка една реформа  се превръща в кошмар за хората, защото им писна от купища провалени реформи и неудачни решения. Знаете ли откъде трябва да започне всичко? От детските градини и училищата?Както възпитаме нашите така и те ще ни управляват след време.Когато възпитаме  децата да си оправят леглото и дрехите,и не трябва да хвърляш боклука на земята ,че не трябва да чупиш и рушиш обществено имущество,да крадеш,да убиваш, да пресичаме улицата правилно, да спазваме правилата за движение и прочие,така може би един ден , ще дойде едно поколение за което спазването на законите и правилата ,ще бъде задължение и повече ще се грижи за реда в Нея.И България не е бедна държава ,богатството на една държава се дължи на хората които я управляват и правилното използване на ресурсите които тя създава и притежава. И накрая  за себе си задавам следния въпрос,как може един политик закърмен с идеите на Маркс,Енгелс,Ленин,за браство и равенство ,възпитаник на БКП,работил с идеята да построи комунзма,да стане основоположник на изграждането на капитализъма и да се превърне в един от най богатите българи.



Гласувай:
1



1. apostapostoloff - Ало, нашио!
30.12.2019 17:35
Какво от това, че сме 6 милиона бе, аланкоолу? Голям праз!
И още: аз не искам НИКАКВО единение с такива като теб!
Накрая само това: кой ти дава право да оценяваш и съдиш хората,кой ти дава право да говориш от името на целия народ?!
Разбра ли сега, защо не искам да имам нищо общо с теб?!
цитирай
2. 1997 - Мои размисли за бедните комунисти
30.12.2019 22:18
Ако комунистите са бедни, те са обречени да не могат да се образоват. Никому не са нужни прости управляващи.
Ако честния трудът се заплаща справедливо, комунистите трябва да имат право да забогатяват, както и целият народ. Ако никой няма възражения за честно постигане на състоянието, тогава защо комунисти да не са богати?
Ако искаме честните да са бедни, а само мошениците богати, не искаме ли една неморална държава?
Смисълът на комунистическата личност е почтен и достоен дори в бедността си човек, но не и да е само в бедност. Дори в богатство да е почтен и достоен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tribun
Категория: Политика
Прочетен: 49556
Постинги: 27
Коментари: 8
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930