Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2014 19:45 - Колко струва за да избягаш от рая?
Автор: tribun Категория: Политика   
Прочетен: 1052 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Да избягаш от рая. Легендата разказва, че когато Бог решил да раздава земя на отделните народи, българинът работил на нивата и поради тази причина отишъл последен за своя дял.

Но Господ вече бил раздал цялата земя. Замислил се какво да му даде, не му останало вече нищо. Тъй като българинът бил известен със своята пословична доброта, скромност и трудолюбие, Господ решил да му подари част от своята земя – рая.Днес този народ напуска рая за да отиде да работи по белия свят на други места.Както в ,,Гераците” с отсичането на стария бор от Петър ,е символ на разрушената хармония,на разпадналия се род,на умирането на уюта и сговора в голямото семейство,така и днес под ударите на брадвата на политиците,обвързани с икономически групировки ,бавно унищожават това кътче от рая.Алчността е тази която е завладяла главите на нашите управници,светът на материалното благополучие е дълбоко проникнал в човешката душа. Смисълът на българския  бизнес е да заобиколиш  закона,да разчиташ на връзките си с определени хора и да си плащаш за да спечелиш,независимо колко си кадърен,а да не приемеш играта и да я играеш честно  , днес бизнеса работи на принципите ,,Мой човек наш човек”,,Дайте да оправим човека той е от нашите ’’,,Този е сина на онзи” вместо да работи  честно и да гради богатството си на основата на честната игра без да забравяш и всички онези които работят за теб защото и те имат нужди.

Днес да имаш скъп телефон,скъпа кола,маркови дрехи,да ходиш на почивка в чужбина е станал смисълът на живота на заможните българи за по бедните смисълът на живота  е да могат да си платят сметките,да си купят лекарствата  и храна и накрая една мисъл на Жан Лабрюйер,,Полвината от хората изгубват полвината от живота си за да направят другата полвина нещастна.
п.п.В света на "материалното" често пренебрегваме "моралното".За нас парите създават авторитета и го поддържат.Но дали може да си купим Родина,природа любов,здраве,семейство,близки,щастие? 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tribun
Категория: Политика
Прочетен: 49600
Постинги: 27
Коментари: 8
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930